Pompe de caldura aer/apa : BOX AIR INVERTER

Calculator pret pompa de caldura

Catalog produse interactivBox Air Inverter

Documente tehnice: Pompe de caldura aer/apa Box Air Inverter

Date tehnice Box Air Inverter

Acest echipament combina designul bine realizat si constructia compacta, valva de expansiune controlata electronic si tehnologia compresor inverter intr-o unitate bine echilibrata care aduce multe avantaje comparativ cu elementele standard. Se scade frecventa compresorului si a pompei de circulatie, aceasta influenteaza foarte mult consumul de putere si mareste durata de viata a echipamentelor. O scadere semnificativa a costurilor de operare (de pana la 30%). In majoritatea cazurilor nu mai este necesara instalarea unei acumulari de apa, castigand spatiu de amplasare si costuri reduse de instalare. Unitatea este echipata cu ventilator cu viteza variabila, rezistenta electrica integrala si control equitherm si posibilitatea de conectare la internet.

Date tehnice Box Air Inverter

 

Folosind un sistem de convertizor de frecventa pe baza controlelor, pompa de caldura este capabila sa ajusteze continuu parametrii de incalzire/racire intre 30-10%. Aceasta tehnologie are urmatoarele avantaje:

-       Folosind tehnologia inverter cantitatea de energie are capacitatea de a conserva (in general in jurul valorii de 10%), un factor de caldura mai mare, o simplificare a intregului sistem si o fiabilitate mai mare.

-       Invertorul nu este afectat de fluctuatiile debitului de apa din pompa de caldura. Acest lucru elimina necesitatea unui regulator termo-hidraulic si a unui rezervor de stocare.

-       Capacitatea pompei de caldura este normal calculata pentru a compensa 70-100% din pierderea de caldura a cladirii. In anumite conditii - in special intre anotimpuri - pompa de caldura porneste si opreste des compresorul, acesta fiind tot timpul la maxima lui capacitate. Tehnologia inverter reduce semnificativ numarul de porniri/opriri si compresorul nu este aproape niciodata oprit. Sistemul este capabil sa controleze si sa ajusteze continuu parametrii in functie de cererea de incalzire/racire.

Durata de viata a unui compresor este limitata de numarul de porniri si opriri. Tehnologia inverter reduce semnificativ numarul de porniri si opriri ale compresorului ceea ce mareste cu mult perioada de viata a echipamentelor.

-       Pierderea de caldura medie a unei cladiri in timpul sezonului de incalzire, de obicei, variaza in jurul valorii de 50% din valoarea nominala. Acest lucru inseamna ca o pompa de caldura cu tehnologia inverter poate functiona la 50% din capacitatea totala. Deoarece schimbatoarele de caldura sunt dimensionate pentru intreaga putere de 100% din capacitatea compresorului, inseamna ca in esenta schimbatoarele de caldura au capacitate suplimentara si compresorul este capabil sa functioneze in conditii mai bune , in comparatie cu cele care ruleaza la capacitate maxima. Factorul de putere mediu este crescut ca urmare a acestei capacitati suplimentare.

-       Un sistem inverter poate utiliza in mod logic un compresor mai mic, deoarece gama de frecventa este de 30 pana la 100 (uneori pana la 120) Hz, in timp ce un compresor de tip standard functioneaza cu o frecventa de 50 Hz. Aceasta inseamna ca un compresor inverter este aproximativ jumatate din dimensiunea unui compresor de tip conventional, cu aceleasi criterii de performanta. Compresoarele inverter din punct de vedere tehnic sunt, totusi, mai complexe si, de asemenea, mai scumpe.

-       Nu este nevoie de rezistenta electrica si, daca, da. Doar actioneaza ca o sursa de rezerva - nu ca o sursa de caldura bivalent

-       Problemele asociate cu curentul de pornire mare, necesar pentru motorul asincron a unui compresor sunt complet eliminate.

Tehnologia de pompa de caldura Inverter furnizata de Master Therm este cu adevarat unica, pentru ca nici un alt fabricant la nivel mondial, pana in prezent, nu a introdus pe piata o pompa de caldura cu asemenea parametrii exceptionali de functionare.