Portofoliu de lucrari

Calculator pret pompa de caldura

Catalog produse interactivFerma struti

La 30 Km de Alexandria se afla cea mai mare ferma de struti din Europa. Pentru cresterea puilor a fost construita o sera din policarbonat in care s-a dorit incalzirea acesteia. Initial au fost montate 2 aeroterme a cate 35 KW fiecare cu functionare pe current electric. Cei 75 KW energie electrica consumati realizau o temperature de 10 gr.C la partea superioara a incintei iar jos unde se aflau puii ara in jur de 0 gr.C . Nemultumit de rezultate beneficiarul a optat pentru montajul unei pompe de caldura, un sistem apa-apa cu incalzire prin pardoseala.

S-a montat o pompa de 20 KW care la un consum electric de 4KW/h s-a realizat o temperature la nivelul pardoselii de 35 gr.C iar la partea superioara s-a realizat o temperature de 3, 4 gr.C efectulfiind foarte bun deoarece puii stau efectiv pe pardoseala.

In concluzie s-a realizat o economie de 66 KW/h ceea ce a condus la amortizarea investitiei in 2 si ½ luni


Casa particulara

Casa este situata la marginea Bucurestiului avand o suprafata de 230 mp unde s-a dorit climatizare (incalzire si racire), Pompa de caldura aleasa este o pompa Thermia Suedia model Diplomat cu modulul de racire pasiva-activa. Pompa lucreaza in sistem inchis cu 6 sonde verticale. Incalzirea si racirea camerelor s-a realizat cu ventiloconvectoare montate aparent pe pereti iar incalzirea bailor cu radiatoare port prosop. Pentru racire pompa de caldura merge pe sistemul pasiv (temperatura apei din pamant este introdusa direct in ventiloconvectoare) iar cand aceasta nu face fata intra racirea activa prin pornirea compresorului. Acest lucru aduce economie importanta de energie tinand cont ca la racirea pasiva functioneaza decat pompa de circulatie. La incalzire pompa de caldura are avantajul unei automatizari foarte fine pusa la punc care impreuna cu compresorul SCROLL tip Inverter aduc o mare eficienta acestui sistem rezultand o mare economie de energie.


Hotel

Hotelul este amplasat la iesirea din Bucuresti spre Pitesti.S-a folosit varianta clasica de climatizare cu ajutorul unui chiller si a unei centrale termice. S-a realizat climatizarea restaurantului, a salii de conferinta si a cramei prin montarea ventiloconvectoarelor in tavan si prin montarea de centrale de tratare aer pentru racirea si incalzirea aerului proaspat. Camerele au fost climatizate cu ajutorul ventiloconvectoarelor montate aparent sub tavan functinanad in sistem centralizat. Instalatia a fost dimensionata pentru a functiona cu pompa de caldura, urmand ca in decurs de doi ani beneficiarul sa faca aceasta investitie.


Sediu firma

Locatia este in Otopeni avand o suprafata desfasurata parter si etaj de 600 mp. S-au montat 2 pompe de caldura a cate 20 KW fiecare, care realizeaza atat racirea cat si incalzirea birourilor. Pompele lucreaza in sistem deschis fiind nevoie de 2 foraje, din unul se extrage apa care dupa ce trece prin pompe unde primeste sau cedeaza caldura este deversata in al doilea foraj (de retentie). Climatizarea birourilor s-a realizat cu ajutorul ventiloconvectoarelor montate aparent sub ferestre. Datorita faptului ca forajul de exploatare a fost executat foarte bine ( de catre o firma de specialitate) eficienta sistemului este foarte buna asigurandu-se un confort interior la preturi rezonabile, beneficiarii declarandu-se multumiti de acest sistem.