Panouri solare : PANOURI SOLARE CU TUBURI VIDATE

Calculator pret pompa de caldura

Catalog produse interactivPanouri solare cu tuburi vidate

Aceste tipuri de panouri solare pot fi montate atat pe acoperisuri inclinate si plate, cat si pe fatade. Panourile trebuie orientate cat mai spre sud posibil, in asa fel incat cantitatea de energie solara absorbita sa fie cat mai mare.
Panourile sunt prevazute cu protectie anti-inghet, care utilizeaza un reglaj de temperatura pe distribuitorul de pe  controlorul solar. Tuburile vidate nu se deterioreaza in perioadele reci ale anului, iar conductele de apa calda sunt protejate impotriva deteriorarii ce poate aparea in momentul in care ar ingheta fluidul din interior. De asemenea, se asigura si protectie la grindina, prin rezistenta la impactul mecanic.

Panouri solare cu tuburi vidate

 

Avantaje:


Comparativ cu panourile solare plane, panourile solare cu tuburi vidate trebuie curatate mai des din cauza frunzelor sau a zapezii care poate intra printre tuburi. Tuburile vidate sunt puternice, trainice ºi chiar dacã se sparg, ele nu sunt scumpe ºi sunt simplu de inlocuit, nefiind necesara inlocuriea intregului panou solar. Dacã un panou al colectorului plan este distrus, intregul panou trebuie sã fie schimbat. Un alt avantaj este randamentul mai ridicat fata de panourile solare plane.
Avantajele panourilor solare cu tuburi vidate asupra colectoarelor solare sunt evidente. Cu toate acestea, preturile mult mai mari le fac mai putin utilizate, datorita unui raport pret/performante final mai scazut. Iar cum investitia initiala intr-un astfel de sistem nu este deloc de neglijat, majoritatea consumatorilor prefera colectoarele solare panourilor cu tuburi vidate.